Umpimähkään – retki 6.8.2017 MUISTELO

Auringon pilkistäessä sateen lomasta  neljätoista Umpimähkään-retkelle ilmoittautunutta  rohkeaa senioria lähti matkaan  Tilausajo Hännisen bussilla kohti tuntematon  ja miettien, että mä päivänsäteen näin kerran pienen…   Etukäteen oli luettu ilmoitustaululta  kaikki tapahtumailmoitukset ja kesäteatterimainokset, mutta  ei auennut… Matkan kohde ei ollut tiedossa etukäteen, mutta se ei haitannut , onhan maailmassa monta ihmeellistä asiaa..

Kun Leppävirran jälkeen käännyttiin Palokankaan tielle,  arveltiin, että suunta ainakin on aluksi Suonenjoelle.  Matka taittui rattoisasti  entisiä hyvä aikoja muistellen  ja  aurinkoinen mieli  hersyi välillä nauruna. Suonenjoelta saatiin matkavastaava mukaan    ja  hän kertoikin, että mennään ensin syömään Koskeloon, jossa ennen hurjassa nuoruudessa vietettiin Hackmanin pikkujouluja   ja oli edelleen suosittu kohtaus- ja lounaspaikka.  Buffee-pöydästä   jokaisen oman valinnan mukaan  nautiskeltiin   ja vatsat täynnä  lähdettiin jatkamaan matkaa.

Bussissa jaettiin liput  Kulttuuri kylässä-hankkeen  AURINKOPÄIVÄMIIN   ja päivän monipuolinen ohjelma alkoi selkeytyä.  Sinisen Majatalon ranta-areenalla aloitettiin Pirjo Kartanon  vetämän yhteislaulun merkeissä:  tuttuja  ja  aurinkoisia lauluja  päivänsäteestä menninkäisestä pieneen sydämeen  jne.  Ohjelmien välissä  venyteltiin  mielikuvajoogan  merkeissä   ja  loput lihasjännitykset  hävisivät rumpurentoutuksella.

Suonenjoen Martat opastivat postikorttien tekemisessä  ja Taideseuran yhteiseen taideteokseen  sai jokainen jättää oman  kädenjälkensä.  Järvipelastajat esittelivät  mielenkiintoisesti  pelastusalustaan, sen tekniikkaa   ja  toimintamallia  ja  nähtiin myös pelastusnäytös.  Omakotiyhdistys  esitteli kompostoria ja haketusta   ja  Kinnulanniemen koulun valokuva näyttely  oli paikkakuntalaisille  muistojen kirjo.  Luonnonystävien teltalla  sai  arvuutella kasveja   ja  kahviosta  sai lettukahvit hillolla  ja osallistui samalla arvontaan.  Kirkkovenesoutuun ja kanoottikouluun haettiin osallistujia, mutta taisi sade  hieman rajoittaa kiinnostusta.

Järvipelastajien  pelastusaluksen mielenkiintoinen esittely   toi turvallisuuden tunnetta  ainakin vesillä liikkuville, aluksessa oli kaksi navigaattoria  oikean suunnan varmistamiseksi, järvikartat syvyysmittoinen  näkyivät isoilta näytöiltä.  Veneessä on aina kolme ensiaputaitoista henkilöä mukana.  Tänä kesänä oli ollut kahdeksan avustuspyyntöä, mutta ei onneksi yhtään hukkumistapausta.  Nähtiin myös pelastusnäytös.

Loppuhuipentuma  oli Jukka Virtala&Companyn  todella korkeatasoinen esitys musikaalisävelmistä , sellon musisoinnista   ja Jukka Virtalan ja Tiia Swarzin esittämästä tangosikermästä, johon  yleisö lähti mukaan  ” Hiljaa yössä…”

Jopa haikein mielin lähdettiin kotimatkalla, bussin tavaratila täynnä edullista mansikkaa  suoraan tilalta poimittuna.  Porukka totesi, että ei tarvitse osoitetta, aina on mukavaa   ja toivottiin lisää reissuja.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.