HIIO-HOI ankkurit ylös ! Ja umpimähkään mentiin …

Kaunis aurinkoinen elokuun aamu lupasi hienoa retkipäivää. Ensimmäiset otettiin kyytiin Unnukan pihasta ja Suonenjoelta . Viimeiset tavattiin Jari-pekassa ja niin päästiin vauhtiin. Eka pysähdys Jyväskylässä Lutakon satamassa , jossa m/s Rhea jo odotteli meitä Päijänteen lounasristeilylle. Ankkurit ylös ja matkaan. Ihailtiin maisemia yläkannella kunnes ruokakello soi ja pääsimme nauttimaan maistuvan lounaan buffeepöydästä. Päijänteen aallot välkkyivät auringossa kunnes pieni sadekuuro yllätti maisemia kuvaavat seniorit. Mutta ei se mitään, ei olla sokerista !

Risteilyn jälkeen jatkettiin matkaa. ensimmäinen kulttuurikohde oli Hietaman kirkko, jonka oli suunnitellut sama arkkitehti kuin Helsingin tuomiokirkon. Arkkitehtuurissa korostettiin valoa ja ilosanomaa. Näin kertoi meille Äänekosken seurakunnan suntio, joka toimi oppaana ja esitteli kirkkoa ja kertoi sen käytöstä eri tilaisuuksiin. Kirkon sisustuksen hienot värit ja valoisuus sekä eräät käytännön ratkaisut tekivät meihin vaikutuksen.

illaksi majoitumme Kartanon Kievarin suojelukohteena olevaan tiilitaloon, jossa majoitus oli meille varattu koronaturvallisesti. Laitoimme saunan lämpiämään ja kalakukkoseminaarin puitteissa paitsi söimme kalakukkoa ja kurpitsapiirakkaa keskustelimme kulttuurikohteista ja päivän risteilystä.

Iltaohjelmassa oli Teatteri Eurooppa 4:n esitys ” onnellinen mies”. Katsomossa kaikilla oli maskit, mutta ei haitannut, saimme nauraa ja nauttia sydämen kyllyydestä. ” Paras teatteri esitys ikinä” joku totesi.

Eipä jääty makoilemaan aamullakaan. Aamiaisen jälkeen kokoonnuimme yläkerran tanssisaliin , jossa talon isäntä kertoi paikan historiasta ja kuinka heistä tuli yrittäjiä. Sitten se koulutusosio: Riitta opetti meille hidasta valssia. Opittiin ainakin: oikea eteen, vasen sivulle ja oikea viereen….

Mahtavan lounaan jälkeen lähdettin kotimatkalle väsyneinä, mutta onnellisina .

Oi jospa oisit saanut olla mukana …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.