Kulttuurivierailu 24.5.2023 opastus klo 14.00 –

Ruukin historiaan ja sen erikoislaatuisuuteen ihastuneet nykyisen omistajaperheen jäsenet Jari Väänänen ja Jaana Ruotsalainen asuvat ruukilla kunnostaen pihapiiriä ja rakennuksia, ja aluetta avataan vähitellen yleisölle.

Paikka on ainutlaatuinen, oikea teollisuushistorian aarreaitta, sillä tehdashallissa ovat koneet ja laitteet tallella ja työmiesten arki on aistittavissa.  Karu raudantuoksuinen valimo ja konepaja laitteineen pysäyttää. Suojellussa ruukkimiljöössä näkyvät hyvin teollisuushistorian kerrokset.

Vanha tehdasalue sijaitsee luonnonkauniissa ympäristössä Suonenjoen ja Pieksämäen välimaastossa. Osoite Haapakoskentie 506.

Kahvit. Sovitaan kimppakyydit. Ilm. 15.5. menn. sydansavo@gmail.com.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.