Virtaa aivoille

Terveelliset elintavat, monipuolinen ravinto ja säännöllinen liikkuminen tukevat muistia ja aivojen hyvinvointia. Muistille kannattaa tarjoilla myös sopivasti virikkeitä ja lepoa.

MUISTILLE HARJOITUSTA

Muisti tarvitsee pitkäkestoista ja riittävän haastavaa jumppaa. Uusien asioiden opettelu ja harrastukset harjoittavat hyvin aivoja. Uuden oppiminen voi tuntua vaikeammalta kuin nuorena, mutta koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa! Kyky oppia säilyy läpi elämän !

Aivot rakastavat kaikkea rutiineista poikkeavaa. Muistia aktivoivia harrastuksia ovat mm. tanssi, musiikin kuuntelu ja soittaminen, kielten opiskelu, lukeminen, puu- ja käsityöt, ristisanatehtävät ja pelien pelaaminen.

VAALI TUTTAVUUKSIA

Aivojen hyvinvointia tukevat toisten kanssa yhdessä tekeminen ja oleminen. Kannattaa pitää yhteyttä ystäviin ja sukulaisiin. Uusia tuttavuuksia löytyy järjstöjen ( kuten Sydänsavon Proseniorit) ja harrastusten kautta.

HYVIÄ AIVOTERVEYSTEKOJA

*Mittaan verenpaineeni * Lisään marjojen ja kasvisten käyttöä * Löydän itselleni mieluisia tapoja liikkua säännöllisesti * Tapaan kerholaisia * kokeilen ja opettelen uuden taidon

Lähde : Ikäinstituutti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.